Kilpailun säännöt

SUOPUNGINHEITON KILPAILUSÄÄNNÖT

1. Kilpailussa on yksi avoin sarja, johon voivat osallistua 16 vuotta täyttäneet miehet ja naiset.

2. Kilpailijoiden tarkoitus on saada heitettyä kiinni omalta radalta vain yksi merkitty maalitolppa. Keskellä oleva tolppa on 3 pisteen arvoinen ja laitatolpat 1 pisteen arvoisia. Jos jää kiinni useampi kuin yksi tolppa saa kilpailija 0 pistettä.

3. Kilpailussa heitetään ensimmäisenä päivänä karsintaheitot liikkuvaan maalitauluun.

4. Finaaliin pääsee 32 parasta heittäjää pisteitten mukaan, tasapisteissä olevat kar- sivat uudestaan. Jos pisteitä saaneita heittäjiä ei ole tarpeeksi voidaan määrä täyttää arpomalla

5. Finaali heitetään pudotuskilpailuna pareittain. Parit arvotaan ennen finaalin alkua. Parista enemmän pisteitä saanut menee jatkoon ja vähemmän pisteitä saanut putoaa kilpailusta pois. Jokainen kierros alkaa 0 pisteestä. Sijat 1-2 on A-finaali, sijat 3-4 B-finaali. Sijat 5-10 ratkaistaan piste-eroilla, tasapisteissä olevien sijoitus arvotaan.

6. Heittomatka on kaikille sama. 8-9m

7. Heittotyyli on vapaa.

8. Kilpailujen järjestäjä hankkii suopungit. Kaikki heittävät samanlaisella suopungilla. Suopungit säilytään järjestäjän osoittamassa paikassa ja siitä heittovuoroon tul- lessa kilpailija voi valita suopungin.

9. Kilpailuradalla ei saa suorittaa harjoitusheittoja.

10. Omaa suopunkia ei saa kilpailussa käyttää.

11. Avustajan ja apuvälineiden käyttö on kielletty.

12. Kilpailijoille arvotaan osallistumismaksun yhteydessä kilpailunumero ja annetaan numero liivi josta tietää milloin on vuoro heittää.

13. Jos kilpailija ei saavu heittopaikalle omalla vuorollaan, niin heitto luetaan hylätyksi.

HYVÄKSYTTY HEITTO:

14. Suopungin on pysyttävä heittäjän kädessä heiton ajan ja osuman sattuessa.

15. Heitto on suoritettava heittolavan päältä, jos heittäjä ei pysy lavalla ja koskettaa maata, heitto on hylätty.

14. Heiton on tartuttava vain merkittyyn tolppaan kiinni niin, että toimitsija irroittaa suopungin, ns. pompannut osuma on hylätty.

15. Kilpakumppaneiden tahallinen häirintä on kielletty.

16. Mikäli kilpailija kokee kilpailun aikana tapahtuneen jonkin virheen, on hänellä oikeus tehdä protesti kilpailun tuomarille välittömästi suorituksen jälkeen.